Opsamling på brugerundersøgelse 2016

Svar på spørgsmål fra bibliotek.dk's brugerundersøgelse

Tak for hjælpen til jer, der har svaret på brugerundersøgelsen i efteråret 2016 - det er et værdifuldt input til den videre udvikling af bibliotek.dk

I brugerundersøgelsen dukker der ofte spørgsmål op om funktioner, som allerede findes. Derfor får I denne opfølgning med svar til nogen af jer og måske inspiration til andre.

Kan man permanent vælge materialetype og sprog?
Hvis man er logget ind, kan man under Min side/Mine indstillinger vælge mellem dansk og engelsk grænseflade. Hvis man oftest søger bøger, kan man vælge bog-søgesiden som startside.

Man kan ikke permanent vælge materialer på et bestemt sprog, men man kan både før og efter søgningen afgrænse på sprog.

Man kommer ikke tilbage til samme sted, når man har set på en post i forsidekarrusellen
Hvis du har valgt faglitteratur, klikker på en post og derefter bruger tastaturets tilbage-knap eller bibliotek.dk-logoet, kommer du tilbage til samme kategori, altså i dette tilfælde faglitteratur. Man kommer desværre ikke tilbage til præcis samme post. Vi har for nylig ændret lidt på visning af kategorierne, så man nu kan se alle muligheder på én gang.

Forslag som på Amazon: "Hvis du kan lide denne bog, vil du nok også synes godt om de her bøger."
Under fanen inspiration kan du se en liste over, hvilke materialer, andre der har lånt dette materiale, også har lånt. I 2017 har vi flere forslag på bibliotek.dk’s udviklingsliste om at vise flere og bedre forslag i lighed med Amazons muligheder.

 

Er materialet hjemme på mit favorit-bibliotek?
Hvis du er logget ind, har valgt favoritbibliotek og udfyldt dine personlige data, kan du i hver enkelt post se, om de er hjemme på dit favoritbibliotek:

 

Hvordan vælger man mere end et filter?
Klik på Vælg flere filte i den kategori du vil bruge. Marker i kolonnen Begræns til og afslut med Gem. Hvis du allerede har valgt et filter i en kategori, fx Bog under Materialetype, kan du ikke vælge flere her. Så må man klikke Bog fra og starte forfra.

 

Kan man forkorte bestillingsprocessen, så man ikke skal igennem fx adresse hver gang?
Du kan slippe for at skrive de personlige oplysninger hver gang, hvis du opretter et login. Opret login, gem favoritbibliotek og gem dine personlige oplysninger. Når du logger ind igen er dine oplysninger gemt, og du kan nemt bestille materialer, se din lånerstatus mm.

Læs mere om login her: http://blog.bibliotek.dk/2014/10/20/hvorfor-skal-jeg-have-et-bibliotek.dk-login

Spørgsmål om søgemetoder
Hvis du vil vide mere om søgning (fx kommandosøgning og de almindeligste søgekoder), kan du få hjælp her: https://bibliotek.dk/da/overlay/help/31

Yderligere hjælp til bibliotek.dk
Har du brug for hjælp til hvordan du kan bruge bibliotek.dk, så se vores små film om forskellige muligheder: https://vimeo.com/danskbibliotekscenter.

Du kan finde mere information under Menu/Hjælp eller her på bloggen.

Kommentarer

Tak for et godt indlæg.

Mvh Lena
Boligadvokaterne

Tak det var en hjælp. Ledte efter et emne om skivoks og fandt det.

Venlig hilsen
Anders

tak for et super indlæg, i fortsætter bare det gode stykke arbejde!
Kh.
MA
Køberrådgiveren

Hejsa,

Jeg leder efter emner omkring flyforsinkelse eller flyaflysninger og muligheder for at opnå erstatning, ex. en gennemgang af relevante domme på området eller lignede materiale.

I forbindelse med min uddannelse som negletekniker søgte jeg en del efter viden om Gelenegle og Shellac.
Det lykkedes for det meste :D

Dbh.
Line
Negleteknikeren

Hejsa.

Tak for et super godt indlæg. Der er vel ikke nogle af der kender til sider om søvn og hvordan denne forbedres naturligt? Jeg har længe døjet med dårlig søvn og har tænkte på at bruge andre midler end blot almindelige sovepiller. Jeg har selv fundet lidt inspiration på https://melatoninguide.dk/ men kunne godt tænke mig at høre andres erfaring.

Ja tak for et rigtigt fint indlæg. Sikke mange gode kommentar i denne tråd.
Håber at mit svar også hjælper folk.

Mvh Rasmus
Boligadvokat - Tilstandsrapport

Jeg melder mig på banen og synes også, at der er tale om en rigtig fin side.

bistandsadvokat

Også herfra skal der lyde en tak for en god side, som fint kan anvendes.
advokatholstebro

Victors billede

Er der ikke kommet en nyere brugerundersøgelse siden?. Eller er der planer om en?
MVH
Victor
Dæk og fælge

Håber dette er rette forum. Ricinusolie og hybenkerneolie er naturlige olier til hud og hår, som er bredt anvendt og populære hos helsebutikker. https://castorolie.dk har skrevet en del om emnet ift forkølelsessår, Manuka honning, rosmarinolie til hårtab, tea tree olie til akne (uren hud), ricinusolien som afføringsmiddel og fugt til huden osv, men mangler noget mere litteratur om emnet. Nogen der kender en god bog, forfatter eller forsker der har arbejde med emnet?
Vh