Brug dit bibliotekslogin på bibliotek.dk

Nu kan du bruge dit bibliotekslogin på bibliotek.dk. Det vil sige, at du ikke længere behøver logge ind med din mailadresse, men kan bruge CPR- eller lånernummer og pinkode.

Der skal dog stadig være et bibliotek.dk-login knyttet til din profil. Derfor skal du oplyse din mailadresse, første gang du logger ind med Bibliotekslogin.

Udover Bibliotekslogin kan du logge ind med NemId, WAYF og bibliotek.dk-login. NemId finder du under Bibliotekslogin.

Sådan gør du

  • Klik på Log ind på bibliotek.dk
  • Vælg Bibliotekslogin
  • Find dit bibliotek - det skal være hovedbiblioteket i din kommune eller din uddannelsesinstitution. Også selv om du er tilknyttet en filial. Det nemmeste er at begynde at skrive navnet og så vælge biblioteket i forslagslisten
  • Udfyld CPR-nummer/lånernummer og pinkode, som du også bruger på dit bibliotek
  • Godkend, at bibliotek.dk får oplysninger om dine lånerdata

Hvis du allerede har et bibliotek.dk-login

Log ind med Bibliotekslogin. Du bliver bedt om at skrive din mailadresse - det skal være den, du bruger på bibliotek.dk. Du får en mail med et link, som du skal klikke på. Nu sammenkobler vi din bibliotek.dk-profil med dit bibliotekslogin, og det sker altså kun første gang.

Hvis du ikke har et bibliotek.dk-login

Log ind med Bibliotekslogin. Du bliver bedt om at skrive en mailadresse. For at sikre dig sømløs adgang skal vi bruge din mailadresse i bibliotek.dk.

Samme login til biblioteker og bibliotekstjenester

På længere sigt vil Bibliotekslogin fungere som fælles login til biblioteker og bibliotekstjenester, fx E-reolen og Filmstriben. Det betyder, at du allerede er logget ind på dit biblioteks hjemmeside, hvis du er logget ind med Bibliotekslogin på bibliotek.dk. Det er en forudsætning, at dit bibliotek har implementeret Bibliotekslogin. Og da Bibliotekslogin først er ved at blive installeret på landets biblioteker, er det altså et stykke ud i fremtiden.

Foretrækker du at bruge dit bibliotek.dk-login med din mailadresse?

Så gør du bare det. Det vil med tiden blive udfaset, men det informerer vi om i god tid.

 

Kommentarer

Tak for hjælpen Marianne.

Kh.
Muhammed Agar
Boligadvokat24