januar 2011

Top tyve - mest udlånte titler i Danmark

Af Kirsten Larsen den 11. januar 2011 - 14:58
Du kan nu se hvilke titler der er de mest populære på landets biblioteker. Klik på knappen "Mest udlånte titler" i boksen til højre. "Mest udlånte" baserer sig på data fra 7 forskningsbiblioteker og 43 folkebiblioteker som afleverer til servicen "Andre der har lånt". I alt mere end 14 millioner udlån fra september 2009-december 2010. Listen bliver løbende opdateret. Læs mere
Kategori: 

Opret login på bibliotek.dk - nu med hørbar kontrolkode

Af Marianne Dybkjær den 19. januar 2011 - 13:17
Når du opretter et login på bibliotek.dk kan du nu vælge at få kontrolkoden læst op, hvis du foretrækker det. Det er især lavet som hjælp til blinde og svagtseende. Kontrolkoden er den række tal og bogstaver der står i et felt på loginsiden og som man skal skrive for at få lov at oprette et login. Klik på højttaleren, lyt og skriv koden i feltet. Hvis du vil have en ny kode skal du klikke på... Læs mere
Kategori: 

Nyhedslister erstattes af RSS-feeds på bibliotek.dk

Af Nanna Agergaard den 6. januar 2011 - 15:54
Bibliotek.dk's nyhedslister (hvor man kan få sendt nyhedslister pr. mail) nedlægges og afløses af andre funktioner. Vi foretog i efteråret en brugerundersøgelse blandt bibliotek.dk's brugere om anvendelsen af nyhedslisterne i bibliotek.dk og de alternativer, der er til nyhedslisterne. Konklusionen af den er, at vi nu nedlægger nyhedslisterne og at de afløses af andre funktioner. Lister kan gemmes... Læs mere

Mere inspiration fra Andre-der-har-lånt

Af Kirsten Larsen den 11. januar 2011 - 14:57
Du kan få ideer til bøger, film, musik på flere måder. Blandt andet ved at se hvad andre, der har lånt noget du synes om, også låner. Den funktion ser du lige til højre for beskrivelsen af materialet - til venstre for forsiden. Vi har nu udvidet så du ikke kun ser tre titler, men der er link til Flere. En anden måde at få inspiration er at bruge funktionerne Find titler der ligner - eller Søg... Læs mere
Kategori: 

Brugerkommentarer - accept af at de gemmes

Af Kirsten Larsen den 11. januar 2011 - 14:00
Du har i mere end et år kunne give stjerner og kommentere materialerne i bibliotek.dk - hvis du er logget ind. For at være helt korrekte i forhold til reglerne om håndtering af persondata har vi nu lavet en acceptér-funktion, så du skal acceptere at vi gemmer og viser kommentarerne. Du skal blot acceptere første gang du skriver en kommentar (i den version der netop er sat i drift). Du vælger som... Læs mere