Opsamling på brugerundersøgelse 2017

Tak for hjælpen til alle jer, der svarede på vores brugerundersøgelse i november/december 2017.

I nogle af kommentarerne var der ønsker om noget som allerede findes og spørgsmål til bibliotek.dk i øvrigt.

Her er svar på nogle af de kommentarer, der optrådte flere gange i 2017-undersøgelsen.

 

Man er nødt til at oprette sig som bibliotek.dk-bruger i stedet for at nøjes med sit lokale biblioteks login-oplysninger.

Vi har indført en ny login-metode, så man nu kan logge ind med sine biblioteksoplysninger – CPR-nummer/lånerkortnummer og pinkode.

 

Bestillingssystemet er omstændeligt

Vi har for nylig fjernet et af trinnene i bestillingsprocessen, så nu er det knap så omstændeligt. Husk, man sparer et trin ved at logge ind før man bestiller. Hvis man altså har gemt bibliotek og personlige data i sit login.

 

Når jeg vil se om en bog er hjemme ved mit eget bibliotek skal man bladre gennem mange sider for at se, hvem der har den

Hvis man har søgt et materiale frem og klikker på Se hvilke biblioteker der har materialet, får man en liste med nogle af de biblioteker, der har materialet. Men man kan godt folde listen ud, så man ser alle:

Stavehjælpen er for fintfølende og ikke særlig tolerant
Der er netop sat en ny stavehjælp i drift på bibliotek.dk, som kommer med bedre forslag end den gamle. Se mere her: http://blog.bibliotek.dk/2018/02/09/bedre-stavehjaelp-paa-bibliotekdk

Man kan ikke markere flere filtre i venstre side
Under hver kategori kan man vælge flere filtre. Klik på Vælg flere filtre og marker dem, du vil bruge. Gem.

 

Hvorfor er der ikke en nulstil-knap ved søgninger?
På søgesiderne er der ganske rigtigt ikke en knap til at nulstille søgningen med. Men man kan klikke på fanen, fx Alle materialer eller Bøger, så nulstilles søgefelterne.

Hvorfor kan man ikke låne alt?
Alt, hvad der udkommer i Danmark, vises på bibliotek.dk. Og en lille del af det lånes ikke ud, fx:

  • Nogle e-materialer på grund af begrænset adgang
  • Det kan være helt nyt materiale: Nogle biblioteker modtager først reserveringer når de har købt materialet

Se mere her: https://bibliotek.dk/da/overlay/help/10#materialer

Under Mine indstillinger på Min side kan man – når man er logget ind - fravælge materialer fra Nota og film, der ikke lånes ud, så man slipper for disse materialer i søgeresultatet.

Jeg vil gerne kunne se flere poster på søgeresultatsiden, fx vælge mellem at se 10, 50, 100 eller alle
Vi ville gerne kunne vise flere poster pr. side, men med den nuværende visning ville det blot resultere i alt for lange svartider pr. side. Som systemet nu er skruet sammen, sker der en masse aktiviteter løbende, når en side skal dannes. En post kan dække over rigtig mange udgaver og versioner af samme værk (bøger, lydbøger, netudgaver osv.). Denne sammenkobling sker, når du har sendt din søgning af sted, fordi dit søgeudtryk kan afgøre hvor mange af disse udgaver der skal vises. Så selvom du kun får 10 "poster" pr. side, dækker det ofte over langt mere.

Spørgsmål?

Har du spørgsmål eller kommentarer, er du altid velkommen til at kontakte os på https://kundeservice.dbc.dk/bibdk