Kopi af artikler - hvordan?

På bibliotek.dk har du ofte mulighed for at få en digital kopi af artikler - i andre tilfælde en printet kopi. Søg det du leder efter på "Artikler" - og læs her hvordan du får fat i dem:

Hvis der er et link under den grå bestilknap der hedder Bestil gratis e-kopi,
klikker du på det, og følger teksterne på skærmen.

ekopi

Bestilling sker via Statsbiblioteket. Første gang du bruger servicen, skal du meldes ind på Statsbiblioteket – det er også gratis og du indmelder dig online.

Statsbiblioteket skanner artiklen og sender en mail til dig med et link til artiklen - ofte i løbet af få minutter. Du henter artiklen ved at klikke på linket og logge dig ind med CPR-nummer og PIN-kode på Statsbiblioteket hjemmeside.
Du kan komme ud for at tidsskriftet er udlånt og at der går lidt tid inden Statsbiblioteket har mulighed for at skanne artiklen. I sådanne tilfælde får du også en mail.

Andre artikler er der ikke tilladelse til at levere som e-kopi. Så kan der være et link der hedder Bestil kopi mod betaling. Det koster ca 50 øre pr. side - følg teksterne på skærmen.

betalingskopi

Læs også om adgang til artikler og anmeldelser i Infomedia.

Du kan også stadig bestille på biblioteket hvis du har lyst til det - brug den grå Bestilknap. I nogle tilfælde er det eneste leveringsmulighed.

Ophavsret på artikleren

Skrevet af Mette Hansen den 29/07 2014 12:04
Må man bruge artiklerne på en hjemmeside/blog eller er der ophavsret på artiklerne?

Mette Hansen

Ophavsret

Skrevet af Marianne Dybkjær den 29/07 2014 13:40
Hej Mette, jeg er ikke helt klar over hvordan du vil bruge dem. Men de almindelige ophavsretsregler gælder, og det betyder at du gerne må citere fra artiklerne, men ikke gengive dem i deres fulde længde.

Marianne Dybkjær, DBC

Ophavsret

Skrevet af Mette Hansen den 29/07 2014 13:44
Ok mange tak for det hurtige svar.

Mette Hansen