Hvorfor har det nye bibliotek.dk ikke alle funktioner fra start?

Måske har du undret dig over hvorfor ikke alle funktioner fra det gamle bibliotek.dk er på plads og i orden på det nye? Her lidt forklaringer om udviklingsmetoden.

Det gamle bibliotek.dk har fået sine mange funktioner over en periode på 13 år. Hvert eneste år er der kommet nye muligheder til. Det betyder at for hver enkelt har vi kunnet lave funktionen relativt hurtigt så den ikke nåede at blive teknologisk forældet inden den kom i drift.

Til det nye bibliotek.dk har vi både skullet lave alle grundfunktionerne (ny database, ny søgeteknologi, ny visning, ny infrastruktur til bestilling osv.) og så alle funktionerne som fx feeds, links til Infomedia, overførsel til referencesystemer - og mulighed for at give ratings for at nævne en af de ting som endnu ikke er færdig.

Hvis vi skulle have alt på plads inden vi åbnede for publikum, skulle I have ventet flere år mere end den dato hvor I fik adgang til den allerførste version (november 2012). Og vi kunne risikere at noget af det vi havde lavet først, var "forældet ved udgivelsen".

Nu har vi kunnet lave brugertest under hele forløbet og vi har fået mange brugerhenvendelser. Dermed er vi blevet klogere på fx hvad der er vigtigst eller hvad der driller. Og det er så med til at prioritere hvad vi løbende fokuserer mest på.

Vi mangler ikke så mange af de funktioner du kender fra old.bibliotek.dk, men til gengæld kommer der også løbende nye muligheder du ikke havde dér. Fx har vi ved brugertest konstateret at muligheden for afgrænsning af søgeresultatet - som der i starten var nogen tøven over for - efter nogle designændringer hos os og lidt tilvænning hos brugerne er blevet meget populært.

Vi håber I bliver glade også for det nye bibliotek.dk - det bliver sådan set aldrig "helt færdigt".

Tidligere indlæg om Hvorfor en ny bibliotek.dk