Hvorfor en ny bibliotek.dk

Vi har fået nogle henvendelser med spørgsmålet: "Hvorfor lave om på noget der fungerer så godt?" - her får I en forklaring.

bibliotek.dk åbnede i 2000, og vi har ændret grænsefladen nogle gange.

Men systemet bagved: database, søgesystem m.v. har stort set overlevet siden slutningen af 90'erne. Det går ikke længere. Vi kan ikke vedligeholde så gammel kode, og må bruge noget nyere for at kunne lave up-to-date og rentable systemer. Størstedelen af det nye system er baseret på OpenSource.

Derfor er ikke alene grænsefladen, men ALT inde bag ved skiftet ud i løbet af de seneste år.

Det er altid irriterende når noget man har lært at kende, bliver lavet om. Men mange brugere er glade for at kunne skrive i én boks og så bagefter afgrænse med de filtre der ligger til venstre.

Der er også mange nye muligheder i nyere systemer som vil være til fordel for brugerne:

Vi har på forsiden valgt at vise nye materialer i danske biblioteker - man kan vælge hvilken type materiale man vil bladre i - eller helt lade være.

Vi har også flyttet Emneoversigt til forsiden, så flere får øje på muligheden for at browse sig til det ønskede, når man ikke lige kan udtrykke præcis hvad man leder efter.

Vi har ændret visningen så den er mere overskuelig. Det betyder at man lige skal lære hvor det man plejer at bruge befinder sig - men måske får man også øje på muligheder man ikke lagde mærke til før.

Man kan nu udføre søgninger uanset hvor stort søgeresultatet er. I den gamle version blev du stoppet hvis dit søgeresultat var på mere end 100.000 poster.

Og der kommer mange spændende nye muligheder også i 2014.

Kommentarer: