Adgang til anmeldelser og artikler i Infomedia

Du har i nogen tid kunnet få adgang til at læse artikler og anmeldelser fra Infomedia via bibliotek.dk - forudsat at du er bruger på et bibliotek der giver dig adgang. Se her hvordan du gør.

Infomedia er en database med tekster fra en lang række danske aviser og tidsskrifter. Det er kun en del af disse du får adgang til via bibliotek.dk - nemlig dem der i forvejen er registreret i bibliotek.dk. Det er indtil videre kun avisartikler og -anmeldelser du har adgang til.

Dette skal være opfyldt for at du får adgang:

• det bibliotek, som er dit bestilbibliotek, skal have købt fjernadgang til Infomedia.
    Du kan se dit bestilbibliotek øverst til højre på skærmen og du kan vælge et andet under Min profil
  • du skal være logget ind på bibliotek.dk (lav et login hvis du ikke har det allerede - det klarer du på et minut - læs her http://blog.bibliotek.dk/login-til-bibliotek.dk )

Du kan godt se links til Infomedia uden at være logget ind, men du får ikke adgang til artiklerne før du er logget ind.

Når du er logget ind og har klaret overstående, kan det se således ud:

Du vil læse anmeldelser af Claras krig - og søger derfor fx Titel: claras krig. Så klikker du på + for at se hele posten.

Infomedia_anmeldelse_1

- og derefter på linket til Infomedia

Infomedia_anmeldelse_2

Så kommer der en popup med anmeldelserne:

clara3

Hvis dit bibliotek ikke har adgang til Infomedia, får du det at vide i stedet for at se anmeldelserne.

Et andet eksempel hvor du vil finde nogle artikler om Oscar - filmprisen.
Du vælger søgesiden Artikler og skriver emne: oscar film?.
I artiklerne klikker du ligesom ovenfor på +:

Infomedia_artikler_1a

Så klikker du på linket Læs artikel fra Infomedia:

Infomedia_artikler_2

og efter klik på linket til Infomedia får du artiklen:

oscar3

Alt materiale i Infomedia er omfattet af lov om ophavsret og må ikke kopieres uden særlig tilladelse.

Adgangsproblem

Skrevet af bethchr den 14/06 2010 14:09
Jeg synes ikke det fremgår af vejledningen, at hvis man har flere favoritbiblioteker, hvoraf nogle ikke har købt denne adgang til Informedia, skal man sørge for at et af de favoritbiblioteker, der har adgangen,samtidig er valgt til Bestilbibliotek - ellers virker det ikke

Bestilbibliotek

Skrevet af Marianne Dybkjær den 14/06 2010 15:51
Det har du ret i - vi skriver det ind i vejledningerne.