HØRbar - hør musikpodcasts i mp3-format

Bibliotekerne har udviklet sitet HØRbar hvor du kan hente podcasts med en blanding af snak og musik fra mindre kendte dele af musikscenen. Foreløbig er der flest udsendelser om Ambient, Thrash og Ultra FM - en serie på foreløbig 25 udsendelser om genrer inden for den elektroniske musik. Men det er planen at der også skal være mere om jazz og klassisk musik. Du kan også finde udsendelser om keltisk punk, Bob Dylan og finsk rock.

dubstep

Du kan finde disse podcasts via bibliotek.dk: find alle HØRbar-udsendelser . For at downloade klikker du på Se mere, og på et af linkene til netversion.
Har du ikke lige dette blogindlæg ved hånden, søger du blot på Musiksøgesiden på ordet hørbar - som titel eller som fritekst. Så finder du alle udsendelserne.

Udsendelserne er gratis at downloade, og du kan gemme dem så længe du ønsker.

På bibliotek.dk kan du abonnere på feeds så du ser nyheder på lige det der interesserer dig - klik på RSS-ikonet når du ser dit søgeresultat. Du kan naturligvis også abonnere på feeds på HØRbar.

Hvor er blues-musikken henne?

Skrevet af Henning Bøg den 10/09 2009 15:53
Musikpodcasts i mp3-format! - Hvor spændende, tænkte jeg.

Men jeg blev sørgeligt skuffet da jeg søgte på "blues" og kun fandt een podcast i denne genre. Og den handlede om Jimi Hendrix, som vel næppe kan regnes for en blues-musiker, selvom hans musik selvfølgelig (som al anden moderne vestlig musik) har røddder i bluesen.

Kan vi ikke få noget mere om blues-musik, specielt den moderne blues-musik, som jo er spil-levende ude omkring på stobyernes spillesteder, men medierne kun sjældent interesserer sig for?

Blues-musikken

Skrevet af Amalie Ørum den 14/09 2009 15:57
Vi er rigtig stolte af vores flotte sektion - HØRbar med gratis podcasts.
Jeg kan selvfølgelig forstå, at du ikke har fundet det store udbud inden for blues - det har vi ganske simpelt ikke endnu. Vi gik online med HØRbar i den tidlige sommer i år - og det er bibliotekarer landet over som bruger deres engagement og tid på at formidle musikken. Derfor er vores produkter præget af den viden som vores bidragydere ligger inde med. MEN - jeg tager naturligvis din kommentar med tilbage til redaktionen, og så må vi se om ikke vi kan få dækket den del af musikken. - De bedste hilsener, Amalie Ørum (Ansvh. redaktør, www.musikbibliotek.dk)